2012-04-23

Pénteki vacsora - fondue

Péntekenként szeretem, ha gyorsan vacsora kerül az asztalra.
A fondue-t nagyon szeretjük, sajt sajttal mindig jöhet. 


Egy tűzálló tálat - eredetileg mázas kerámia - félbevágott fokhagyma gerezddel bedözsölünk, beleöntünk személyenként fél dl fehérbort és tűzre tesszük.
Lereszelünk személyenként bő 15 dkg olvadékony sajtot (eredeti recept szerint gruyére - nálunk most emmentáli), borsozzuk, felolvasztjuk.


Előkészítünk az asztalon egy folyamatosan égőt - nálunk "biztonsági melegítő paszta" kék-sárga nagykereskedelmi áruházban szoktam vásárolni - is magában foglaló tartót, melyre a tűzhelyen felolvasztott sajtot helyezzük.




Kifliszeleteket megpirítunk és főtt virslit darabolunk.






Virslit és kiflikarikát a meleg sajtba mártogatjuk. Hmmmmmm...




Isteni társasági vacsora, de vigyázzunk, aki az olvadt sajtba ejti a villájára szúrt kiflit, virslit, annak a társaságnak egy üveg bort kell fizetnie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése