2012-08-03

Rakott krumpli - grillen

Nyaralás, 80 fok árnyékban mit tegyünk? Hagyjuk a konyhát pihenni, szabadban készítsük el a rakott krumplit.

Alufólia tálca alját bacon szeletekkel kibélelem, erre a következő rétegek kerülnek:
- vékony szeletekre vágott krumpli (saját nevelés - meg kell mondjam, elég jólneveltek)
- szeletelt hagyma (saját)
- gomba szeletek
- paprika szeletek (saját)
- néhány karika csípős kolbász
- reszelt sajt
- vékony krumpli szeletek
- hagyma szeletek
- gomba és virsli
- a tetejére krumpli és két szeletke bacon.
A rétegeket sózzuk ízlés szerint, de tehetünk bele a házi ételízesítőből.
A tálat lezárjuk úgy, hogy az alufóliás oldala érintkezzen az étellel.

Faszénparázsból készült tűzre tesszük - használjunk rácsot, nehogy nagyon odakapjon az alja.


20-25 perc múlva a fedeleket óvatosan levesszük, reszelt vagy apró kockákra vágott sajtot szórunk rá és elfőzzük - jelen esetben - elsütjük a tréfát ill. a levét.
Közben tengelye körül forgassuk és helyezzük át is a tálakat, hogy kommunizmus legyen - egyformán részesüljön mindenki a megtermelt javakból = a hőből.

Házi kovászos uborkával és marinált sült paprikával kínáljuk.
Persze kell egy kis kenyérke a szaft tunkolásához.


Gyorsan üljünk asztalhoz, Cseh Laci úszik. És ...... BRONZ!

(Személyes megjegyzés: Phelps sporttársat megtaníthatta volna kedves édesanyja a kulturált viselkedésre eredményhirdetéskor ...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése