2013-07-31

Kebab

Dübörög a nyár. Sokan a szomszédos országok tengerpartjait keresik fel - az ott felfedezett ízeket szeretnék itthon is reprodukálni.
Ezzel mi sem voltunk másképp, bár ez a felfedezés már évtizedekkel ezelőtt történt. 

Egyenlő arányban ledarálunk sertés- és marhahúst. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, nagyon apróra vágott vöröshagymával és kevés vízzel gyúrjuk össze.
Néhány órán keresztül a hűtőben pihentetjük már apró falatkákra formázva.
Az apró kolbászkákat olajjal lekentem, így pihentek.

Forró vaslapon, megforgatva átsütjük.


Salátával, mártással - mi a saját zakuszkánkkal - kínáljuk és felidézzük a tenger zúgását, a sós levegő illatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése