2014-10-29

Tennivalók

Ha a sós ropogóssal már sikerült elindítani magamban az agyrágó bogarat Karácsony ürügyén, akkor gyorsan ide is írok egy hevenyészett listát a teendőkről magam és esetleg mások segítségére. A sorrend sem nem fontossági, sem nem időrendi - csak egy sorrend:

- bejelentkezni a fodrászhoz (ezt én már holnap letudom, kozmetikushoz ...

- karácsonyi menü megtervezése - figyelembe veendő mindenki kívánalma. Nálunk például többen nem eszik a halat, de erre már kitaláltam egy okosságot: leveles tésztából halformákat kiszúrok, így - jó Mátyás király és a lány módjára - mindenki eszik is halat, meg nem is.
A menü - fagyasztható - hozzávalóinak beszerzésével ne várjuk meg az utolsó pillanatot; novemberben már megvehetjük, előkészíthetjük. 

- ajándékok kigondolása - beszerzése: itt sem szükséges megvárni a december 22-ét. Persze az igazán gondosak már háromnegyedig kipipált listával rendelkeznek. Én nem. Sajnos idén sem, pedig .... na mindegy, majd jövőre.

- kiválasztani a ruhát - felpróbálni - ha esetleg (véletlenül, mondom véletlenül, mert a szekrényben összement) valahol szorítana, vagy furcsán feszülne - még van majd' két hónap egy mozgással (lásd következő pont pl.) kombinált ésszerű diétára.

- takarítás. Nem kell, hogy egy hétvége alatt kipurcanjunk és elkívánjuk jó messzire az ünnepet; Viának van egy szuper FlyLady programja - napi néhány perc és ragyog - folyamatosan - a lakás. Még nem késő elkezdeni.

- gondoljunk azokra, akik hiányt szenvednek valamiben. Ne csak december utolsó két hetében segítsünk másokon. Novemberben is jól esik egy tál sütemény a szomszéd Bácsinak/Néninek; egy sokgyermekes Család holnap is örömmel fogad egy társasjátékot, édességet, gyümölcsöt; a menhelyes kutyák minden nap esznek; Édesanyánknak egy köszönöm, csak úgy ....  a sor végtelen

- én listát író vagyok - és onnan kihúzkodós. Így a teendőkön kívül a vásárlás és annak költsége is tervezhető, ami ugyebár mindig fontos, de Karácsonykor hatványozottan. Biztos, hogy a 27. nyakkendő örömöt okoz? Járjunk nyitott füllel, egy elejtett félmondatból könnyen kitalálható a vágyott ajándék. Toronyóra lánccal majd jövőre. Se. Inspirációnak például Levendulalány oldalán lehet nézelődni; kézügyességgel rendelkezőknek pedig kifejezetten ajánlom Emőke oldalát. 

Hétvégén összeállítom a saját időtervemet és az abból kiinduló további listákat. Amint egy fontos dolog eszembe jut - ezt a bejegyzést bővítem.

- upsz, már van is egy: feltétlenül tervezzünk be egy (két-három) közös kirándulást a családdal. Nem kell, hogy Írottkő vagy a Nagy-Milic legyen a cél (bár szép mindkettő), két órás séta kitisztítja a fejet és köt egy nagy csomót a szeretet kötelékére. Szerintem. 


Aki úgy érzi, hogy korai még (nem, nem a konty) - tőle elnézést kérek, de csak figyeljen - úgy robog el ez az alig két hónap, mint egy TGV.

2 megjegyzés:

  1. Ha egyszer egy ilyen lusta szerint készülnék az ünnepre, meglepődnék magamon, de bizonyára kiegyensúlyozottabb is lennék szenteste. Talán az idén megpróbálom:-)
    Amit az ajándékozásról írtál fontos: figyeljük szetetteink óhaját egész évben, így tegyünk igazi ajándékokat a fa alá, hogy teljes legyen az öröm és szép legyen a karácsony... a lányomnak egyszer egy maximálisan személyre szólót sikerült készítenem, amit az arcán láttam mikor kibontotta: egész életemben a legboldogabb emlékeim között él❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emőke, Te már a Férjed ajándékánál is bizonyítottál!!!! :) A lista pedig fejben is ér!

      Törlés