2015-02-04

Kence parádé II.: Kacsahús pástétom

A kencék egyik királya. A húsos kencék királya. 

Két-három pecsenye kacsacombot megtisztítottam, besóztam, majd sütőben ropogósra sütöttem; mármint a bőrét.
Kicsontoztam a combokat és a hús összetépdestem.


Egy mélyebb tálba öntöttem a húst; sót, borsot, mustárt és a kisült zsírból adtam hozzá egy keveset.
Kedvenc botmixerem farsangi felvonulása következett addig, míg a hús pépes lett.


Ha még szükséges, adjunk hozzá kacsazsírt, majd hűtsük be.


Pirítóssal, friss paprikával és paradicsommal kínáljuk. Reggelire. Ebédre. Vacsorára. 

2 megjegyzés:

  1. Ahhh, nagyon szeretem a kacsát, biztosan nagyon ízletes ez a pástétom is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) mi nagyon szeretjük; igazából a legtöbb húsból finom

      Törlés